Wednesday, July 15, 2015

BAGAIMANA CARA PENGGANTIAN GIGI YANG LEBIH SELESA DAN CANTIK ???

Ya ramai yang bertanya kepada kami di team KLINIK PERGIGIAN SYARIFAH KEMAMAN DAN KUANTAN bagaimana cara penggantian gigi yang hilang yang lebih selesa.Kebanyakkan mereka ini pernah memakai gigi palsu tetapi lama kelamaan gigi palsu mereka menjadi longgar.Malahan ada juga kes pakai gigi palsu tapi tak pandai jaga, boleh menyebabkan gigi jadi bertukar warna dan  berlubang.
Ada juga kes yang kehilangan gigi di sebabkan kemalangan jalan raya...dan juga masalah gigi yang berlubang teruk.
Ya antara cara penggantian gigi yang hilang dengan cara yang lebih selesa dan cantik di klinik pergigian syarifah kemaman dan kuantan  adalah dengan cara :


1.CROWN / BRIDGE 


2. IMPLANT ( jarang yang buat sebab mahal )Ini adalah antara pesakit kami yang telah mendapatkan rawatan di klinik  pergigian syarifah kami sebelum Hari Raya. di harap dengan penggantian gigi ini pesakit akan lebih merasa selesa serta dapat meningkatkan keyakinan diri.

Ps: apa yang paling penting sebenarnya jika kita hilang gigi,bacaan al Quran atau bacaan dalam solat pun jadi lain..jika kita ada gigi yang penuh..sebutan bacaan al Quran akan jadi mudah.Sebab tu Islam mengajar kita menjaga gigi


JIka ada pertanya boleh email saya di drsya_fazlina@yahoo.com
Pm di FB kami : https://www.facebook.com/drsyadrgigi


nama Fb kami yang aktif adalah : Klinik Pergigian Syarifah ( Kemaman & Kuantan )

#tipsjagagigi
#penggantiangigiyanglebihselesa

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...