Wednesday, September 16, 2015

Atasi fobia rawatan pergigian melalui Gas Ketawa

Terdapat sebahagian pesakit terutama kanak-kanak berasa gugup, takut atau fobia daripada menerima rawatan pergigian. Namun, jangan bimbang ketakutan ini dapat diatasi melalui gas nitrous oxide.

Nitrous Oxide merupakan gas sedatif yang selamat dan berkesan digabungkan dengan oxygen disedut melalui topeng kecil memuatkan hidung yang membantu anda (terutamakanak-kanak) untuk lebih tenang apabila menerima rawatan pergigian.


Nitrous Oxide yang juga dikenali gas ketawa merupakan alat yang membantu anda untuk lebih selesa apabila berhadapan dengan prosedur pergigian. Ia tidak akan menyebabkan anda tidur. Anda dapat mendengar dan memberi respon terhadap doktor gigi.

Doktor gigi akan memberikan arahan untuk anda bernafas secara normal dan hanya beberapa minit anda dapat merasai kesan gas nitrous oxide. Ini akan menyebabkan anda merasa lebih tenang dan selesa. Kesannya akan hilang sebaik sahaja gas tersebut dialihkan.

Gas ini merupakan sedatif paling selamt digunakan. Ianya sangat bertolerasi dengan pesakit, selesa digunakan, kesan yang cepat ditunjukkan juga kesan cepat hilang apabila menghentikan penggunaanya. Ia juga tidak akan memberikan sebarang kesan allergik. Proses rawatan pergigian kini dapat dijalankan dengan mudah, selesa dan efektif.

Dapatkan rawatan pergigian tanpa rasa gugup dan gementar di Klinil Pergigian Syarifah.

KLINIK PERGIGIAN SYARIFAH (INDERA MAKHOTA, KUANTAN)
Lot B114,  1st Floor, Lorong IM8/33,
Indera Makhota 8, 26080 Kuantan, Pahang
Phone/ Whatsapp:+60197794161

KLINIK PERGIGIAN SYARIFAH (KEMAMAN)
Lot K 3110,Jln Kuantan-Kemaman, Taman Geliga Sakti,24000 Kemaman,
Phone/ Whatsapp : +6019 9554161


KLINIK PERGIGIAN SYARIFAH (JLN TELUK SISEK, KUANTAN)
B-8010, Sri Kuantan Square,
Jalan Teluk SIsik,Kuantan, Pahang.
Phone:+6019 9814913No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...