Thursday, June 22, 2017

crack tooth syndrome

Aduh sakitnya gigi...
Ini kisah betul yang berlaku di bulan puasa...
.
.
Sakitnya menyengat2 sampai ke ubun-ubun kepala.Sebelum sahur dah ambik ponstan tapi tak ada perubahan apa-apa.
.
.
Sakit gigi yang ditanggung lebih dua minggu ni sebenarnya sudah rasa tak tertanggung lagi.Dah 4Klinik dah pergi...semua doctor cakap gigi tak ada masalah.Tiada lubang pun..
.
.
Aduhlah...tolong lah doktor aku tak menipu....aku betul2sakit...kadang2 aku terfikir mungkin ini ujian buat aku di bulan mulia ini untuk menghapus dosa2 yang lalu.
.
.
Aku pasrah...dah makan antibiotik dah makan ubat tahan sakit...pasrah datang ke klinik pergigian Syarifah untuk mendapat pandangan kedua..
.
.
Bila doctor suruh bukak mulut dan tengok tempat sakit doctor tanya macam mana keadaan sakit...bila sakit datang dan pergi...terus doctor cakap "awak ni ada crack tooth syndrome"
.
.
Gigi atas belakang sekali...memanglah susah nak tegok dan nampak...doktor suruh try rasa dengan lidah pun lidah aku tak sampai....
.
.
Doktor cakap confirm crack....kalau tak dibuang takkan nak menanggung sakit sepanjang bulan puasa ni...Dah lah raya nak dekat...
.
.
Akhirnya gigi aku tewas..


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...